"hotel rwanda"

var på seminarium idag som handlade om hotel rwanda. där fick man höra självaste mannen som hade hjälpt flera hundra rwandier att ta skydd från rebellerna. mycket givande och intressant föreläsning.

känns som att hela mitt inlägg är så banal och ytlig när det finns så mycket att säga om just det här ämnet. afrikansk politik är nog inte min främsta expertis. blir bara så sjukt bestört. men ingen bryr sig om afrika. sålänge vi ger dem välgörenhetspengar och bistånd så kan västvärlden rena sitt samvete. det måste finnas en förändring ifrån grunden. inte enbart en omställning på hela västvärldens politik gentemot afrika men också en revolutionerande förändring som måste komma ifrån de afrikanska folket.


vill bara tacka samhällsvetarna som anordnar såna här i event för allmänheten. en ynka 20 fick jag betala för att ta del av sån här unik upplevelse.


bra att veta


omgdagens intressanta läsning

"Bourgeoisien; varken diskret eller charmigJag tror faktiskt jag är någonting på spåret här. Bourgeoisien som klass betraktat har i sanning förfallit under 1900-talet.


Bourgeoisien hade klass en gång i tiden; man utgjorde ett sofistikerat, kultiverat avantgarde i den europeiska offentligheten. Man var den klass på vilken det klassiska bildningsidealet bars upp. Bourgeoisien var den europeiska kulturens stomme.


Hur mycket av det lever kvar idag? Hur många börsmäklare i London har läst Keats och Chaucer liksom? Hur många svenska direktörer kan redogöra för Goethe, eller varför inte Dagerman? Hur många i den svenska borgerligheten röker ens längre!?


Dagens borgerlighet består bara av en skock vulgära hedonister och högljudda karriärister. Man försöker, genom vindrickande och en och annan hänvisning till Platon, desperat måla upp en distingerad fasad, men bakom denna fasad döljer sig blott plumpa Ikeakök, byxdresser och gymkort. Bakom fasaden gömmer sig en flock enfaldiga joggare som på sin höjd kan läsa börskurserna i Dagens Industri. Och Fredrik Reinfeldt lyssnar på Da Buzz och tittar på Let’s Dance. Skulle någonsin Benjamin Disraeli sjunka så lågt?

För att inte tala om borgarungdomen! Förr duellerade borgargrabbarna, förr bar man upp ett ideal och en hederskodex. Förr läste man filosofi och tog livet av sig. Idag läser man på Handels, dricker skumpa och tror att man befinner sig i världens centrum. Att kalla borgarungdomen dekadent skulle vara berömmande.


Mammon har slutgiltigt korrumperat även sitt eget fundament, sin egen primära agent; borgarklassen, den klass på vars axlar kapitalismen vilar. Därmed har bourgeoisien också förlorat själva sitt existensberättigande i samhället. Om bourgeoisien inte kan vara kulturbärare, vad ska den då vara bra för?La charm discret de la bourgeoisie? Icke! Bourgeoisien är varken diskret eller charmig längre."


av
grabbarochjargong bloggen.


nom nom
fään iväg och sova nu. ska upp tidigt och träffa gänget. behöver min sömn också för att orka skriva hemtenta som ska in på måndag.


nattis

SATANS FINA jag skojar inte
jaja från jil sander


453636oye mi canto

Vilken svordom använder du mest? fan,fitta,helvete
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? just nu kl 12
Var köper du dina matvaror ifrån? ica väst eller ica maxi
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? ta bilden
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? en resa till new york
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? nope
När var senast någon stötte på dig? eeeeeh för en månad sen kanske?
Vad åt du till middag senast? completos!
Kan du vissla? si si
Pratar du några andra språk? spanska och engelska
Vad har du för väder? piss
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? samhällskunskap,historia och musik
Vilken är din favorit drink? sällan jag dricker drinkar men rosa pantern är mums
Gillar du din boendesituation? nej jag bor med min syster i en liten studentrum
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? typ 7-8 timmar
Är dina dagar fullbokade och stressiga? haha nej
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 21
Tycker du om att krama folk? yes jag gillar att kramas ^^
Äger du en digitalkamera? nej lånar min pappas då och då
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? america ferrera
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? nja det beror på
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? nej inte nu för tiden
Är du mörkrädd? ne inte så värst
Tre saker du alltid har med dig? mobilen, cigaretter och läppstift
Vem snackade du med senast: min pappa
Varm favoritdricka: kaffe
Favoritdricka när du är riktigt törstig: kaffe
Alkoholhaltig favoritdricka: rödvin och gin&tonic på burk
När gjorde du senast något riktigt dumt: ehm igår haha
Saknar du någon just nu: neee
Vad ska man göra för att få dig irriterad: säger något riktigt korkat, lögner ääh finns mkt
Någon jag stör mig på: din mamma
Intressen: musik,mode,konst och politik
senaste person du kramade: jörgen faktiskt
Senaste person du ringde: min mamma
Senaste person som ringde dig:pappa
Vad drack du senast: mjölk
Vill du ha barn: ja det tror jag nog, max två
Attraheras du av män med skägg: nej det är fult

fina presenter

anna rita en porträtt på mig och bredvid står hello kitty som jag fick av jenny när hon var i vietnam.


baksmällahade baksmällan från helvetet idag. var riktigt illamående och jag misstänker att jag blandades alldeles för mycket igår. spydde två gångar och ville dö. som tur var så mådde jag mycket bättre efter powernapen.

imorgon måste jag verkligen komma igång med min hemtenta blää.

The Cardigans-your the storm
The Cardigans-I need some wine, you need to be nicer
Nina Simone- aint got no/ I got life
Donna Summer- I feel love


åååh
vill ha den mörkröda varianten också.You're the Storm- The Cardigans


resan till stockholm
tågresan till estocholmobianca, emelie och kalleauraen kaxig grekman fick inte fota konstverken så det sög lite. lyckades ta nåra bilder ialf.


folk från programmet minus tanten i röda kappansöta biancaaleksi, rebecka,emelie och andra emelie

efter besöket i nationalmuseumet så var vi vrålhungriga. vi hade lite svårt att bestämma oss vart vi skulle äta.blev rätt irriterad faktiskt haha men till slut så åt vi nära hötorget. jag och aleksi beställde en jättegod latinamerikansk rätt nom nom.


resan till eskilstuna

utanför uppsala tågstation så står en jättevacker fontän skapad av bror hjorth.jag brukar kalla den för kukfontänen. som ni ser så har statyerna rätt stora könsorganer.
var uttråkad så fota mig själv inne i toaletten


A subject for a great poet would be God's boredom after the seventh day of creation.vi kommer bland annat läsa om den här gubben Nietzsche

igår så var det sista dagen att välja kurs inför hösterminen. jag satt och velade i flera dagar och visste fan inte vad jag ville läsa. var till och med beredd att byta program. den största orsaken är för att jag tycker att vi läser för lite ekonomi. "konst,kultur och ekonomi" programmet i södertörns högskola verkade mycket lovande men sthlm har en så otrolig brist på bostäder. det tar ungefär 240 dagar att få en ynka studentrum i stockholm helt sinnessjukt. så nu har jag istället bytt plan och tänker läsa in några ekonomi kurser efter jag är färdigutbildad.

men nu har jag ialf bestämt mig. det blir estetik till hösterminen, med andra ord konstfilosofi. hoppas det blir intressant!


´´´´´´´´
varför ska allt vara så jävla kaotisk jämt. mitt liv består av ett enda virveln av aska och skit.som tagen ur en high school filmMarvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine

så jävla bra låt :)

 


99203


helsinki 2jättevacker romersk och rysk inspirerad domkyrka. såna här skatter hittar vi inte i sthlm. det var jättefint väder den dagen så många satt o chillade vid trapporna.


vill inte gissa här men den här kyrkan är också rysk i sin karaktär. det är ialf guldutsmyckningarna som avslöjar den. finland var under denna tid styrt utav ryssland som lät bygga många kyrkor i helsingfors.

tyvärr så har jag inga fler bilder. dem här bilderna togs av emelie. malou hade lovat att ladda upp massa bilder men det har hon inte gjort än, blööö.nationalmuseumidag ska jag åka till sthlm med programmet och besöka nationalmuseet. vi lär gå runt fram till halv fem och sen får vi göra vad vi vill. den här gången tar jag med mig kameran.

Sex and the City 2 Trailer

hepp ska mr big vara otrogen igen?!

helsinki

bild tagen av emelie från moderna museet i helsingfors. fler bilder och djupare analys av resan skriver jag senare. orkar inte just nu.helsingfors
tvungen att ladda upp bilden igen

HATAR timmarna innan man åker iväg. usch o blä ska försöka hitta vaksalatorg för att där ska alla tydlingen träffas. bajs hej då perkele.


PEACE AND LOVE


det verkar som att vi åker till peace and love iår. och ja jag ska jobba det här året med :( *gråter* äsch.

band jag vill se...

mew, patti smith, danko jones,wolfmother etc. blev glad när jag såg att attentat och jello biafra kommer. äntligen kommer jag få se dem live!!! nästan bara värt att se dem :)

men ärligt talat är jag inte så peppad på att se så många band. vill mest hänga vid festivalområdet och festa. utbudet på bra band iår är sämst jämfört med förra året.

TONY WARD
omg va söt


har ni sett något sötare? ååhh :)

SHUNGA

erotisk konst från japan kallas för shunga och rörde sig mellan 1700-talet och 1800-talet. gillar kontrasten mellan tradionell japansk estetik i kontrast till den starkt pornografiska ställningarna. finns värre bilder tro mig.


you left a lovestain on my heartsnel kille!

äter blodpudding och lyssnar på jose gonzalez fina röst.


ny playlist
den heter "fika"
här

nä fan måste sova. ska bara smygäta lite pizza först sen natti natt.


tittar igenom mobilbilder


fy vad snyggt det är med piercing. köpa septum ring? ja fan! ska ladda upp flera mobilbilder på facebook :)


lite uppsala bilder


 

 

 

 

ska flytta ihop med bianca.hon var snäll och fråga mig om jag ville bo med henne, mycket snällt! ska dock fortsätta leta som satan efter en studentrum. gärna i flogsta, flogsta 4-life haha.

 

 


"supa, knulla och arkitektur"


kanske fel att ha så höga tankar om människor, lev och lär typ whatever.

ska i alla fall åka till helsingfors på fredag. egentligen får jag bara ångest av kryssningar. människorna där får mig att spy lite men jag lär ändra åsikt. kommer nog bli skitkul.


vad jag lyssnar på just nu

Tears For Fears - Shout

Mad World - Tears For Fears
outta me

It's about bein' in love
It's about bein' in hate
It's about not wanting to miss you
It's about wanting you dead
Push the walls open
I wanna see my memories bleed
No I don't remember you ever loving me
I think that was your fucking fantasy
I think you want everything
Push the walls open
I wanna see my memories bleed
No I don't remember you ever loving me
I remember the back of your head
Leaving
And now i am quite sure you want
Everything everything everything Everything
Everything everything everything everything
Outta me

-bikini kill

från bloggen what do i get?


så klockrent

sluta romantisera 50-talet
Om mannen själv får välja.

(Och det får han ju. Såklart.)


skapad av bloggen What do i get?


inga mer onödiga inlägg kl 4 på morgonenokej jag är medveten om att slash inte ser lika bra ut idag men under 90 talet, oh my god.
han osar sex han är sex hehe!!!!!!!

mörka killar,lockigt hår,fylliga läppar och tatueringar är MMMMMMM <3

snälla slash du var så jävla het HAHAHAHA. okej nu hamnade lite dreggel på tröjan fan.


perfekta vårskorhohohoo dem här wang liknande skor är råsnygga. från chichy.borde sluta gå in på såna här sidor pfffffffffff.

planer


  • hjälpa mauri packa upp
  • träffa mamma
  • träna på ask (måste!!!!!)
  • är sugen på rödvin.fan vore så kul om vi kunde gå på after work på kvällen?!?!?