lördagar

lördagar kan vara riktigt sega. sitter just nu och äter rester samt osttoast. ska strax iväg till farmor och farfar. först duscha, klä på sig sen cykla dit.
satt och läste daniel björks intressanta input i modebloggssverige. han pratar om att sverige snarare längtar efter glamorösa bilder där tjejer spenderar  tusentals kr varje månad på sitt yttre och lever de lyxiga livet i stockholmsstad än modevetenskap. det är snarare livsstils bloggar som släcker de vanliga dödas törst efter glamour. en form av eskapism som yttrar sig när småstads tjejer bänkar sig framför datorn och tittar på leende och vackra karriärkvinnorr som verkar ha ALLT. den ekonomiska krisen, miljöproblemen har inte ändrat vår konsumtionsmönster. trots att vi lever i ett problematisk ekonomisk tid där jobben är inte lika självklara som det var förr så konsumerar folk kläder mer än nånsin, försöker vi rymma ifrån verkligheten? trots att miljödebatten är i fullt gång så kastas och bytts kläder efter varje säsong. hållbarhet verkar inte vara populärt  .denna konsumtionsmönster reflekterar snarare vår mentalitet- snabbt och billigt är ledordet. kläderna ska produceras i snabbtakt för ett billigt pris. konsumenterna är redan medvetna om vilka trender som gäller i vår och börjar redan hacka på trenden trots att det är fortfarande  sex månader kvar till vår- sommar säsongen. trender urvattnas snabbt och ligger kort därefter ett halvår i nån klädhög på myrorna.åh vad det måste frodas i hm högkvarter. det kanske är därför h&m är bland dem få företag som faktiskt ökade sina vinster mitt under krisen.
inte så konstigt att folk tycker att mode är ytligt. jag vill inte påstå att jag är den mest kunnigaste när det gäller mode men när en välkänd bloggerska som frida fahrman inte vet vem som är modehus chef för chanel ja då vill man gråta lite. lever hon på sin syrras meriter? jag vet inte.
här är hans blogg och ja han är bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback